Gusturile Moldovei - 347 EUR/persoana

de la 347.00 EUR / persoana

Locuri disponibile: 4

CHIȘINĂU 16-19 MAI 2019

Cazare la Bristol Hotel 4*

 

 

Ziua 1

- Check in la hotel

- Tur panoramic al orașului Chișinău

- Excursie cu degustare de vin în beciurile “Mileștii Mici”

Galeriile subterane Mileștii Mici sunt sunt situate la o adîncime de până la 85m și reprezintă cea mai mare rețea de galerii cu cea mai numeroasă colecție de vinuri din lume. Acest lucru a fost documentat în mod oficial de Guinness Book of World Records! Mileștii Mici are peste 200 km străzi subterane, peste 50 km de galerii de vin, peste 2 milioane de sticle de vin, unele care datează din 1968. Vizitatorii au posibilitatea unică de a se plimba de-a lungul galeriilor și aleelor întunecoase, acolo unde sunt plasate butoaiele. Sticlele de vin ușor prăfuite de mucegaiul nobil, așteaptă ziua în care vor fi deschise pentru a fi savurate.

- Transfer la hotel

Ziua 2

- Micul dejun la hotel

- Transfer la Mănăstirea Curchi

- Excursie la Mănăstirea Curchi - Ansamblul monahic Mănăstirea Curchi este înconjurat de un gard din piatră cu câte un tunel la fiecare colț de gard, dând impresia unei fortărețe. Biserica datează din anul 1810 arată ca un monument, cu elemete baroc, având asemănări cu Catedrala ‘’Sfântul Andrei’’ din Kiev, dar totuși își păstrează stitul tradițional moldav.

- Transfer în Orheiul Vechi

Complexul Orheiul Vechi cu vizitarea mănăstirii rupestre

Toată istoria Moldovei este cuprinsă la Orheiul Vechi – un complex muzeal în aer liber. Situat într-o zonă unde compozitia reliefului este in contast cu ceea ce putem vedea de obicei pe meleagurile Moldave. Orheiul Vechi reprezintă o surpriză colosală și copleșitoare. E necesar de vizitat acest oraș vechi, unde cu 40 000 de ani în urmă au fost stabiliți primii oameni de pe pământ. Pe parcursul anilor, acest loc a găzduit Traci. Geți, Daci și Tătari...

Mănăstrea rupestră este amplasată pe un promontoriu din dreapta râului Răut, pe un teren abrupt şi stâncos. Datează din secolul al X-lea şi este unul din cele mai spectaculoase complexe monastice. Este alcatuită dintr-o biserică şi 11 chilii mici. În 1821, pe dealul de deasupra intrării în biserica rupestră s-a înălţat o clopotniţă, care se vede şi astăzi. Despre ea s-au găsit aliniate chiar şi în descrierile marelui Dimitrie Cantemir, care amintea de “ruinele unui târg vechiu, pe care locuitorii îl numesc Orhei Vechiu. De pe situaţia lui se vede că răspunde lui Petrodava din vechea Dacie”.

- Prânzul tradițional la pensiune în Orheiul Vechi

- Transfer la Cricova

- Excursia la Cramele Cricova

Combinatul de vinuri din Cricova este, fără îndoială, o perlă a vinificației moldovenești. În subsolurile celebre din calcar natural, sub supravegherea atentă a vinificatorilor, se păstrează excelentele noastre vinuri. Galeriile subterane de la Cricova sunt alcătuite din peste șaptezeci de străzi cu o suprafață de aproape 53 de hectare.

După o versiune, depozitarea vinurilor a început în baza colecției ministrului aviației Germaniei naziste Hermann Göring. La sfârșitul celui de-al doilea război mondial, armata sovietică a capturat colecția acestuia iar o parte a fost adusă la Cricova. Povestea care face deliciul locului e legată de pilotul rus Iuri Gagarin, care, în vizita făcută în 1966, după ce a servit „puțin” vin, s-a rătăcit și a ratat ieșirea. A ieșit abia în ziua următoare, după ce a dormit în sala de degustări care îi poartă astăzi numele. Tot aici veți putea admira prin păienjeniș și cea mai veche sticlă - Ierusalim de Paște, datând din 1902.

- Transfer la hotel

 

Ziua 3

- Micul dejun la hotel

- Transfer la local Eco Bazar

- Shopping la Eco Bazar

Produsele care vor fi disponibile la piața EcoLocal variază – de la fructe și legume, mirodenii, pâine, brânzeturi, vinuri, sucuri, patiserii, ciocolată, gemuri, conserve. Două din tarabe vor fi alocate comercianților nealimentari cu produse de meșteşugărit, inclusiv din lemn, tricotat, fotografie, pictură.

- Transfer la Asconi

- Excursia cu degustare de vin la crama Asconi (3 tipuri de vin)

Compania Asconi a fost înființată în anul 1994 și pînă în prezent, a reuşit sa obţină rezultate impresionante. Compania deţine circa 400 ha viță de vie situate in preajma satului Geamăna, raionul Anenii Noi. Soiurile cultivate acolo sunt Merlot, Cabernet-Sauvignon, Sauvignon Blanc, Chardonnay și Muscat Ottonel. Viile se află la 40km sud de Chișinău și la doar 8-10 km distanță de vinărie.

- Prânzul la restaurantul cramei Asconi

- Transfer la Castel Mimi

- Excursia cu degustare de vin la Castel Mimi (3 tipuri de vin)

Castel Mimi este recunoscut drept cartea de vizită a Moldovei, una cele mai importante atracțiilor turistice din țără, ce a reușit să adune oaspeți din peste 80 de state ale lumii.

Castel Mimi reprezintă o nestemată a turismului viticol basarabean. Primul Castel din Moldova, din origine consacrat vinificației, posedă o istorie bogată în evenimente care au condus în final la crearea unor vinuri desăvârșite. Vă învităm să descoperiți gustul vinului adevărat, acompaniat de bucate delicioase, și să luați parte la tururile ghidate prin galeriile subterane și grădinele Castelului pentru o experiență de neuitat.

- Transfer în Chișinău

Ziua 4

- Micul dejun și check out de la hotel

- Plecarea spre București






Gusturile Moldovei - 347 EUR/persoana


Detalii rezervare

Pret total
694 EUR




Servicii incluse

Cazarea la Hotel Bristol 4* în Chișinau
Excursie la mănăstirea Curchi și Orheiul Vechi
Prânz tradițional în Orheiul Vechi
Prânzul la restaurantul Asconi
Serviciul de ghidaj în limba română
Serviciul de transport pentru excursii

Servicii neincluse

transport Romania - Chisinau - 0.00 EUR

Politica de anulare