Best of Georgia

598 EUR / persoana

Locuri disponibile: 14

Georgia este una dintre cele mai spectaculoase țări riverane Mării Negre. Spectacolul naturii este fantastic și arhitectura cumva unică.

Georgia este renumită și pentru vinurile sale. Cele mai vechi dovezi de producerea vinului din struguri au fost descoperite aici și sunt datate la peste 7000 de ani în urmă.

Circuitul propus atinge cele mai importante locuri și monumente ale Georgiei, o degustare de vinuri, cascade, canioane și o raită pe țărmul Mării Negre, la Batumi.

Oferta are și excursii opționale pe care eu vă recomand să le faceți. Se achită în țară.

-Excursiile optionale (se rezerva din tara si se achita odata cu plata ultimei transe din pachetul standard):

-Kazbegi: 38 euro/pers – pt minim 10 pers; 30 euro/pers – daca merge intreg grupul; include si  transferurile cu 4x4 la Gergeti

-Kakheti:48 euro/pers – pt minim 10 pers, 43 euro/pers daca merge intreg grupul; include cina in familia de viticultori

-muntii Adjara: 35 euro/pers – pt minim 10 pers; 30 euro/pers daca merge intreg grupul; include cina cu program folcloric intr-o gospodarie locala

-Intrarile la anumite obiective turistice:

-cooperativa viticola Kindzmarauli + degustarea de vinuri 8 GEL

-Orașul - peștera Uplistsikhe 10 GEL

-Muzeul Stalin 15 GEL

-Canionul Okatse: 17 GEL

-cascada Kinchkha 17 GEL

-deplasarea cu 4x4 la canion si la cascade cca 12 GEL

Cursuri informative: 1 EUR = 3,7 GEL; 1 USD = 3,1 GEL

-Bacsisuri pentru ghid si sofer (recomandat: 15 EUR/pers/intreg programul)

Conditii de calatorie: pasaport valabil inca 6 luni dupa data plecarii;

Dpdv al conditiilor speciale relativ la situatia epidemiologica, la data lansarii programului Georgia se afla pe “lista rosie” a Romaniei, chiar daca cei care am fost acolo in septembrie nu prea am simtit asta. Intrarea in Georgia este conditionata de prezentarea adeverintei de vaccinare sau de un test PCR negativ, cu mentiunea ca persoanele nevaccinate vor trebui sa faca un nou test PCR la 3 zile dupa sosirea in Georgia si inca unul inaintea returului in Romania, care insa (in conditiile actuale) nu exonereaza de intrarea in carantina dupa sosire. Urmariti evolutia conditiilor aici:   საქართველოს საგარეო საქმეთა სამინისტრო - Regulations for Crossing the Georgian Border (mfa.gov.ge)

 

Ziua 1

ZIUA 1 – vineri 22.10: Tbilisi

Plecare din Bucuresti – Otopeni ora 9.45 cu o cursa Turkish Airlines, via Istanbul

15:25 (ora locala) Sosire pe aeroportul din Tbilisi, transfer la hotel, check in, timp liber pana la 19.20 pentru o prima explorare a centrului capitalei georgiene;

~ 19:20 Transfer la un restaurant cu specific; introducere în bucătăria și cultura locală georgiană, cină cu spectacol popular național - dansuri și cântece

Cazare in Tbilisi, hotel Sharden 4* central sau similar

Ziua 2

ZIUA 2 – sambata 23.10: Tbilisi, Mtskheta

Mic dejun la hotel;

Turul orașului Tbilisi (in cea mai mare parte pietonal);

Un tur al capitalei antice a Georgiei - Mtskheta și vizitarea manastirii Jvari, care oferă o vedere minunată asupra Mtskheta și a confluenței a 2 râuri

Seara libera

Cazare in Tbilisi, la acelasi hotel

Ziua 3

ZIUA 3  - duminica 24.10: Kazbegi – program optional

Mic dejun în hotel; program liber in Tbilisi sau optional turul descris mai jos:

Plecare din Tbilisi dimineața devreme, în direcția Kazbegi. (160 km) prin Drumul Militar Georgian.

Vizitarea Cetatii Ananuri, care este un complex castel din secolul al XVI-lea de pe râul Aragvi; se află lângă faimoasa autostradă militară georgiană, cu vedere la un mare rezervor de apă (Zhinvali).

Vom trece prin stațiunea de schi Gudauri

Vom opri la monumentul „prieteniei” Rusia – Georgia; in fapt, al unei prietenii care nu a existat vreodata. Masivul monument rotund ofera o vedere magnifica asupra Vaii Diavolului și Munților Caucaz. În interiorul monumentului cilindric o pictură murală colorată înfățișează scene puternic stilizate din istoriile georgiene și rusești.

Biserica Sf Treime Gergeti se află la o altitudine de 2170 metri, pentru a ajunge acolo vom folosi masini speciale 4X4. Biserica Gergeti este un monument din secolul XII-XIV, un templu important și remarcabil pentru peisajul pe care-l ofera. În drum spre Kazbegi, vom lua prânzul în Stepandsimnda (nu este inclus in tariful excursiei).

Cazare in Tbilisi, la acelasi hotel

Ziua 4

ZIUA 4   - luni 25.10: regiunea vini-viticola KAKHETI (program optional)

Mic dejun în hotel; program liber in Tbilisi sau, optional, turul descris mai jos al celei mai renumite regiuni viticole georgiene Kakheti:

Sighnagi- perla regiunii Kakheti - este unul dintre cele mai frumoase orașe mici din Georgia, numit și orașul iubirii. Locația ne oferă șansa de a admira priveliștile glorioase ale văii Alazani și pe vreme bună puteți vedea chiar și muntele Kazbegi. Orașul este înconjurat de un zid de apărare cu 23 de turnuri și 6 porți.

Bodbe - La 2 km de Sighnaghi există o mănăstire Bodbe Sf. Nino - cunoscută ca nașa Georgiei. Aici se află corpul ei și se crede că este un loc în care visele tale se împlinesc.

Vizită la cooperativa vinicola renume mondial Kindzmarauli; Vom afla cum se face, cum se imbuteliaza și se stochează vinul, vom degusta vinul produs acolo.

La sfârșitul zilei vom vizita gospodaria unor producători de vinuri locale, unde împreună cu familia lor vom avea masterclass de dulciuri georgiene Churchela și Kada. De asemenea, vom vedea pivnița casei, vom degusta (din nou vom degusta!) vinurile și vom lua în sfârșit o cină acompaniata de toasturi georgiene pe care nu le veti uita prea curand.

Intoarcere seara in Tbilisi, cazare la acelasi hotel

Ziua 5

ZIUA 5  - marti 26.10:  UPLISTCIKHE - GORI - KUTAISI

Mic dejun la hotel si check out, plecare catre vestul tarii;

Orașul rupestru Uplitcikhe - dateaza din prima jumătate a mileniului I î.Hr. A fost centrul principal al păgânismului și reprezintă un complex de săli, peșteri, teatre, altare, temple păgâne, tuneluri secrete, închisori, farmacii, pasaje-străzi, toate sculptate în piatră pe o suprafață de 4 hectare.

Orasul Gori, situat in partea centrala a Georgiei, este locul in care s-a nascut „tovarasul” I.V. Stalin. Actualii locuitori nu prea au motive sa se mandreasca cu acest amanunt si in 2010 au mutat statuia de bronz a celebrului dictator din centrul orasului in muzeul dedicat acestuia, pe locul initial fiind  ridicat un monument dedicat victimelor conflictului cu Rusia din 2008. Vom petrece cca o ora in centrul orasului, dand posibilitatea celor interesati sa viziteze muzeul Stalin.

Cina într-o familie locală, unde de asemenea vom savura preparate traditionale, toasturi si muult vin local.

Cazare hotel West Tower 4* in Kutaisi (sau similar)

Ziua 6

ZIUA 6 - miercuri 27.10: Canionul OKATSE – cascada KINCHA – >BATUMI

Mic dejun la hotel si check out;

Canionul Okatse - unul dintre cele mai pitorești obiective turistice din zona Kutaisi. In trecut era un loc puțin cunoscut, greu accesibil, dar site-ul a fost recent pus in valoare. Punctul culminant al canionului este un pod suspendat îngust / o pasarelă lungă de aproximativ 1 km, care se termină pe o platformă de vizionare care oferă o vedere uluitoare a naturii înconjurătoare.

Cascada Kincha - Una dintre cele mai înalte cascade din Georgia. De fapt, un complex de 3 cascade, una mai frumoasa ca alta. Tur de seară Batumi – perla litoralului estic al Marii Negre.

Cazare in Batumi, hotel Bloom 4* central (sau similar)

Ziua 7

ZIUA 7 - joi 28.10: BATUMI – muntii ADJARA

Mic dejun la hotel;

Timp liber in Batumi  (sunt o gramada de locuri care asteapta sa le descoperiti)

Optional, dupa-amiaza: Tur in munții Adjara - valea Machahela – plecare de la hotel cca ora 14.00

Vizita defileului Machakhela vă va oferi o experiență de neuitat. Machakhela este un monument istoric al Georgiei, situat la granița cu Turcia. Zone de natură neatinsă, râuri de munte cu poduri suspendate, cascade, pante frumoase de munte și drum, dispărând pe cer. La sfârșitul turului, vă veți bucura de cină cu familia locală, unde veți avea șansa să vedeți copii dansând dansuri naționale georgiene.

Cazare in Batumi, acelasi hotel

Ziua 8

ZIUA 8 - vineri 29.10: BATUMI – > TBILISI (aeroport)

07:00 Mic dejun la hotel;

07:30 Transfer la Tbilisi

~ 14:00 Sosire pe aeroportul din Tbilisi

~ 16:20 Imbarcare cursa Turkish Airlines via Istanbul; sosire Bucuresti ora 20.30.

Locuri:
14
Date de plecare:
2021-10-22
Tarif de la

598 EUR

Best of Georgia


Detalii rezervare

Pret total
1196 EUR


Servicii incluse

Zbor Bucuresti - Tbilisi - Bucuresti cu escale la Istanbul
Transfer aeroport-hotel-aeroport
7 nopti cazare cu mic dejun
Transport în timpul programului

Servicii neincluse

Excursie la Kazbegi 38 EUR
Excursie la Kakheti 48 EUR
Excursie Muntii Adjara 35 EUR
Intrari la obiectivele turistice total 22 EUR
Alte mese decat cele din program
Cheltuieli personale

Politica de anulare