Circuit Islanda

de la 999 EUR / persoana

Locuri disponibile: 20

Sosim în spectaculoasa Islanda pe aeroportul Keflavic. Insula se află la hotarul dintre Oceanul Atlantic și Oceanul Înghețat. Are mai puțin de jumătate din suprafața României și puțin peste 350000 de locuitori ceea înseamnă o densitate de 3,1 locuitori/km pătrat, cea mai mică din lume.

Islanda are peste 140 de vulcani care mai pufăie din când în când și dau un plus de spectaculozitate vizitelor. Gheizerele sunt parte din spectacolul insulei dar cel mai spectaculos fenomen ce poate fi văzut este Aurora Boreală. Se poate vedea doar iarna și nu oricând. Așa că e nevoie și de un pic de baftă.

Curentul golfului face ca Islanda să aibă o climă temperată, în ciuda apropierii sale de Cercul Polar de Nord.

După sosire, veți face transferul la hotel.

Pe drum, se va face o oprire pentru poze la vulcanul Fragradalsfjall (vizibilitatea poate fi afectată de vreme). u Gazda primelor 3 nopți va fi Hotelul Eldhestar (sau Selfoss, sau similar).

Conditii de plata:

La înscriere se achită un avans minim de 30% din valoarea totală a pachetului,    nerambursabil în caz de anulare.

Diferența  se achita cu cel putin 45 de zile inainte de data începerii excursiei               

 Conditii de anulare:

30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 45 de zile înainte de plecare

100% penalizare pentru anularea cu 44 - 0 zile înainte de plecare sau neprezentare

Ziua 1

Ziua 1: Sosire în Keflavik

Zbor din București către Keflavik. După sosire, veți face transferul la hotel.

Pe drum, se va face o oprire pentru poze la vulcanul Fragradalsfjall (vizibilitatea poate fi afectată de vreme). Întâlnire informativă cu ghidul. Cazare pentru 3 nopți: Hotel Eldhestar sau Selfoss sau similar.

Ziua 2

ZIUA 2: Show cai islandezi (inclus). Excursie opțională Golden Circle: Parcul Național Thingvellir, Geysir, Cascada Gulfoss.

Mic-dejun. În prima parte a zilei veți avea posibilitatea să participați la un show cu cai islandezi și vizită la grajduri. Dimineața veți admira rasa de cai islandezi, renumiți pentru statura mică și pentru firea prietenoasă. În proporție, există mai mulți dintre ei în țară decât rezidenți și reprezintă o parte importantă a culturii islandeze. Veți urmări un spectacol de cai și vă veți plimba și prin grajduri. După prânz, veți putea participa la o excursie opțională. Veți merge în cel mai sudic punct al Islandei, insula Golden Circle. Aici veți descoperi unele dintre cele mai renumite atracții naturale ale țării: Parcul Național Thingvellir,  care este înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Veți admira roci de lavă vulcanică și munți romantici. Aici se întâlnesc plăcile tectonice americane și asiatice - o experiență captivantă pentru a vă plimba între America și Europa! Cascada Gullfoss, cunoscută și sub denumirea de cascada Aurie a fost votată una dintre cele mai frumoase 10 cascade din lume. Corpul de apă cade la 21 de metri de cel mai înalt punct al cascadei și, de multe ori, un curcubeu poate fi observat aici când iese soarele. Zona Geysir este o zonă geotermală cu temperatură ridicată dominată de apă care se înalță în frumusețea brută a peisajului. Unul dintre cele mai importante obiective turistice este Marele Gheizer, de la care gheizerele și-au primit numele (acesta a fost primul astfel de fenomen menționat în înscrisuri). În caz de erupții, apa fierbinte poate urca până la 70 de metri. Cazare la același hotel

Ziua 3

ZIUA 3 Skogafoss, Reynisfjara, Vik, Seljalandsfoss (inclus). Excursie opțională Fabrica de iaurt tradițional Skyr

Mic-dejun. Prima oprire este cascada Skogafoss, în partea de sud a Islandei, lângă râul Skógá. Cascada maiestuoasă cu căderea de apă de la 60 de metri înălțime vă va uimi, cu siguranță. La Reynisfjara, pe superbul litoral, renumit la nivel mondial, puteți admira nisipul negru, coloanele bazaltice și stâncile. Legenda spune că formațiunile de bazalt au fost cândva giganți care au vrut să tragă corăbiile de pe malul oceanului. Satul Vik are o populație de doar 300 de persoane. Este cel mai sudic sat de pe insulă. Peisajul este fabulos, satul situat la ocean, înconjurat de munți stâncoși. Biserica din lemn a lui Ódon evocă vremurile trecuute. Timp liber. Apoi vă așteaptă cascada Seljalandsfoss, una dintre cele mai mari atracții din Islanda, care poate fi văzută de la mare distanță. Apoi veți putea participa la excursia opțională: Fabrica Skyr. Skyr este un produs lactat islandez tradițional, bine cunoscut. Acest iaurt este foarte asemănător cu crema de brânză, are un gust cu adevărat special. Iaurtul a fost produs pentru prima dată aici în Islanda. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 4

ZIUA 4: Reykjavik și spectacolul Luminilor Nordice (inclus)

Mic-dejun. După ce veți face check out la hotel, veți porni în turul de oraș Reykjavik de aproximativ 3 ore. Situat în partea de sud-vest a țării, cu o populație de aproximativ 130.000 de locuitori, este cea mai nordică capitală a lumii. Veți face un tur al obiectivelor turistice: orașul vechi, parlamentul, Biserica Hallgrímskirkja. Seara: programul Luminilor Nordice*, una dintre cele mai spectaculoase și mai atrăgătoare fenomene ce pot fi admirate de pe Pământ. Vă veți îndrepta spre natura întunecată, spre munți, unde strălucirea urbană nu este deranjantă, deoarece luminile nordice sunt observate în cea mai mare parte pe cerul întunecat, la nord de cercul polar. Acest fenomen special de lumină apare de obicei iarna. Aurora boreală strălucește în culori uimitoare, datorită particulelor încărcate care transferă energie în atmosferă ale cărei componente emit lumină. Gama de culori este variată având nuanțe de violet, verde, galben și roșu. Cazare pentru 2 nopți: Hotel Cabin sau similar.

*Desfășurarea programului Luminilor Nordice depinde de perioada anului și de condițiile meteo

Ziua 5

ZIUA 5: Timp liber la dispoziție. Excursie opțională la Laguna Albastră.

Mic-dejun. Veți avea timp liber la dispoziție sau posibilitatea de a participa la excursia opțională, de o jumătate de zi la Laguna Albastră. Aceasta este considerată cea mai importantă și inedită atracție balneară a Islandei, datorită proprietăților sale binefăcătoare asupra pielii.  Centrul spa geotermal este situat pe un câmp de lavă. O priveliște izbitoare este contrastul apei albastre mătăsoase cu pământul negru care o înconjoară, dealurile care se ridică în fundal, aburul misterios ondulant. Temperatura apei se menține în jurul valorii de 40 grade indiferent de anotimp. O baie în Laguna Albastră pe timpul iernii este pentru oricine o experineță unică. Puteți face o sedinta de masaj sau un tratament pe baza de nămol. Acestea sunt doar câteva modalități prin care vă puteți recăpăta armonia trupului, a minții și a spiritului. Cazare la același hotel.

Ziua 6

ZIUA 6 Zbor de întoarcere către București

Mic-dejun. În funcție de orarul de zbor veți fi transferați la aeroport pentru zborul de întoarcere către București.

Locuri:
20
Date de plecare:
2022-01-18; 2022-03-22
Tarif de la

999 EUR

Circuit Islanda


Detalii rezervare

Pret total
1998 EUR


Servicii incluse

Zbor București - Islanda - București
Bagaj de cabină și bagaj de cală
Transfer aeroport - hotel - aeroport
5 nopți cazare la hoteluri de 3 stele
5 mic dejunuri
Excursia Caii Islandezi
Excursiile Skogafoss, Reynisfjara, Vik, Seljalandsfoss
Reykjavik

Servicii neincluse

Taxe de aeroport
Pachet excursii opționale Golden Circle, Laguna Albastră, Fabrica Skyr
Pachet cină zilele 1, 2 si 3
Supliment cameră single
Asigurare medicală, bagaje si storno pandemie 1-65 ani
Asigurare medicală, bagaje si storno pandemie 66-80 ani
Asigurare medicală, bagaje si storno pandemie 81-99 ani

Politica de anulare