IORDANIA – cu Adel Mahadin

de la 899 EUR / persoana

Locuri disponibile: 12

Edelweiss Travel, touroperator cu 18 ani de experiență, organizează un circuit de 8 zile care vă va duce la tot ce e considerat mai important de văzut în Regatul Hașemit al Iordaniei.

CÂND?

În perioada 10 - 17 mai 2022

UNDE?

V-am spus, Iordania.

Cum se intră în Iordania:

Cu test PCR făcut cu maxim 72 de ore înainte de intrare;

Apoi:  - Certificat de vaccinare pentru vaccinati

  - Rezultat negativ la test PCR făcut pe aeroportul Queen Alia, pentru cei nevaccinati

Turiștii Edelweiss Travel pot face testul la clinicile Exmed la 180 RON/test, în baza unui cod furnizat de noi.

CE VEDEM?

Iordania, țara arabă care nu seamănă cu niciuna dintre celelalte țări arabe, o țară modernă, emancipată, prooccidentală, echidistantă cu toate orientările religioase, o țară care pune mare accent pe educația populației.

Începem cu Amman, capitala țării considerată placa turnantă a Orientului Mijlociu, a relațiilor lumii arabe cu Europa, cu Asia și așa mai departe.

La Amman vom vedea Teatrul Roman, Templul lui Hercule, Teatrul Odeon, Fântâna Nimfelor, Cetatea Jebel al-Qala’a și Biserica Bizantină.

Avem în vedere, negreșit, Jerash, cel mai bine conservat oraș roman din lume și la Castelul Musulman de la Ajloun.

Următoarele ținte sunt:

Madaba, important centru al culturilor bizantine și musulmane, locul unde a fost descoperit mozaicul hartă a lumii bizantine, cu ajutorul căruia s-au descoperit multe locuri importante ale antichității, printre care și locul unde a fost botezat Isus Cristos.

Muntele Nebo de unde, se spune în Biblie, Moise a văzut Pământul Făgăduinței. Nebulozitatea este un fenomen frecvent aici și se pare că Moise a avut parte de un miracol al divinității pentru a vedea a-l vedea. Să sperăm că divinitatea ne va limpezi și nouă atmosfera.

Bethany, locul unde Isus Cristos a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul cu apă din Iordan.

Vom poposi apoi la Marea Moartă, marea interioară, nelegată de Oceanul Planetar și al cărei luciu de apă se află la 427 m sub nivelul acestuia. Marea Moartă are una dintre cele mai ridicate salinități iar sărurile ei potasice o recomandă pentru tratarea sau ameliorarea bolilor de piele, mai ales a psoriazisului.

După experiența de neuitat de la Marea Moartă pornim spre al - Karak unde vom vedea una dintre cele mai mari fortărețe construite de cruciați în Levant. De aici vom porni spre Petra. Vom vizita Mica Petra și apoi Petra, orașul săpat în piatră de misterioșii nabateeni.

Următorul popas va fi acasă la beduini, în deșertul Wadi Rum. Vom dormi la beduini, vom cina și vom sta cu ei la povești în jurul focului.

Pentru că este nevoie și de relaxare, de pe Marte vom coborâ pe Pământ, la Aqaba, pentru a ne relaxa pe frumoasele plaje ale orașului iordanian de la Marea Roșie unde ne vom bucura de nisip fin și ape limpezi.

AlLTE DETALII

  • Tarifele sunt calculate pentru grup de minim 31 de persoane;
  • Pentru grup între 26-30 de persoane – supliment 30 EUR/persoană;
  • Pentru grup intre 20 si 25 de persoane – supliment 50 EUR/persoană;
  • Pentru grup intre 15 si 19 de persoane – supliment 80 EUR/persoană
  • Sub 15 de persoane se anulează excursia;

La înscriere locurile rămân la dispoziția solicitantului, fără să achite avans:

  • 3 zile, pentru înscrieri până la 10 martie
  • 2 zile pentru înscrieri intre 11 și 31 martie
  • 1 zi pentru inscrieri între 01 și 15 aprilie
  • 3 ore pentru înscrieri după 16 aprilie
Suplimente:
  • Supliment cazare în regim single 260 EUR/persoană)
  • Copil 0-5,99 ani care împarte camera cu 2 adulti plătitori, fără pat suplimentar – 260 EUR
  • Copil 6-11,99 ani care împart camera cu 2 adulți plătitori, în pat suplimentar – 595 EUR

Ziua 1

Pe 10 mai ne vedem la aeroportul Otopeni, la ora 12:30 pentru check in la zborul Ryanair FR 3866, cu decolarea programata la ora 15:35.

La 18:20 aterizăm pe aeroportul Queen Alia din Amman de unde vom fi preluați de reprezentantul agenției partenere și vom fi transferați la hotelul ARENA Space de 4* (sau similar). Ne vom caza și vom lua cina. Apoi program de voie.

Ziua 2

După micul dejun, grupul va porni cu Adel în explorarea capitalei Regatului Hașemit al Iordaniei. Apoi se vor vizita Citedela, Cetatea Jebel al-Qala'a Teatrul Roman, Fântâna Nimfelor, Biserica Bizantină. După amiază se pleacă spre Marea Moartă. Excursie opțională la Jerash. Cazare la Dead Sea Spa Hotel de 4*  (sau similar) la Marea Moartă.

Ziua 3

Ziua începe cu micul dejun. Astăzi avem program de relaxare la Marea Moartă. Cină și înnoptare la același hotel.

Ziua 4

După micul dejun luăm bagajele și pornim să vizităm Madaba, Muntele Nebo. Excursie opțională la Bethany, locul unde a fost botezat Isus Cristos. Vom continua deplasarea spre Petra, cu oprire la Castelul cruciaților de la al Karak. Aici vom afla poveștile petrecute sub boltele de piatră dar și o poveste recent petrecută aici. Cazare și cină la Hotel Edom 3* din Petra.

Ziua 5

După micul dejun ne luăm bagajele și mergem să vizităm Petra, una din cele 7 minuni ale lumii moderne, platoul de filmare pentru unul din filmele seriei Indiana Jones. Vom vizita și Mica Petra. 

După prânz plecam spreunul dintre cele mai misterioase locuri ale planetei, deșertul Wadi Rum. Sperăm ca vremea să ne permită să asistăm la spectacolul deșertului la apus de Soare.

La Wadi Rum vom încerca să trăim pentru câteva ore ca beduinii și vom avea cazare în corturile de 4* de la Sultana Camp, specifice beduinilor.

Aici ne vom delecta cu o cină tradițională, gătită de beduini în zarb. Mai mult nu spun pentru că trebuie să mai avem surprize

Ziua 6

Începem ziua cu un mic dejun după care vom vedea câteva din cele mai spectaculoase locuri din deșertul venit, parcă, de pe Marte, intr-un safari cu mașini 4x4. Ne vom îndrepta apoi spre Aqaba, orașul Iordanian de la Marea Roșie. Cazare și cină la hotel City Tower de 4 stele.

Ziua 7

Mic dejun la hotel după care avem program liber. Se poate merge la plajă, la cumpărături (Aqaba este cel mai bun loc pentru cumpărături din Iordania) sau o croazieră (opțională) cu înot cu peștii multicolori ai Mării Roșii. Cină și cazare la același hotel.

Ziua 8

După micul dejun ne luăm bagajele și,în jurul orei 11, vom porni către aeroportul Queen Alia de unde avem programată decolarea spre București la ora 18:45

Locuri:
12
Date de plecare:
2022-05-10; 2021-09-08; 2021-10-31
Tarif de la

899 EUR

IORDANIA – cu Adel Mahadin


Detalii rezervare

Pret total
1798 EUR


Servicii incluse

Transport cu avionul București - Amman - București
Transfer aeroport - hotel - aeroport
Transport cu autocar clasificat, cu AC și internet Wi Fi pe toată durata circuitului
Cel mai bun ghid autorizat, vorbitor de limba română, Adel Mahadin
Intrările la obiectivele turistice din program
6 nopți cazare la hoteluri de 4 și 5 stele, cu demipensiune
1 noapte cazare în tabără de beduini, în corturi cu comfort de 4 stele
Taxe de aeroport
1 bagaj de cală de max. 20 kg de persoană

Servicii neincluse

Alte mese decât cele prevăzute în ofertă
Băuturile alcoolice și nealcoolice
Alte cheltuieli personale
Asigurare storno și de sănătate și risc COVID-19
Excursia la Jerash și Bethany, locul botezului
Plimbare cu cămila prin Deșertul Wadi Rum
Croazieră pe Marea Roșie cu prânz și snorkeling

Politica de anulare