IORDANIA – cu Adel Mahadin

899 EUR / persoana

Locuri disponibile: 32

Edelweiss Travel, touroperator cu peste 17 ani de experiență, organizează un circuit de 8 zile care vă va duce la tot ce e considerat mai important de văzut în Regatul Hașemit al Iordaniei.

CÂND?

În perioada 07 noiembrie 2021 - 14 noiembrie

UNDE?

V-am spus, Iordania.

Cum se intră în Iordania:

Cu test PCR făcut cu maxim 72 de ore înainte de intrare;

Apoi:  - Certificat de vaccinare pentru vaccinati

  - Rezultat negativ la test PCR făcut pe aeroportul Queen Alia, pentru cei nevaccinati

Turiștii Edelweiss Travel pot face testul la clinicile Exmed la 180 RON/test, în baza unui cod furnizat de noi.

CE VEDEM?

Iordania, țara arabă care nu seamănă cu niciuna dintre celelalte țări arabe, o țară modernă, emancipată, prooccidentală, echidistantă cu toate orientările religioase, o țară care pune mare accent pe educația populației.

Începem cu Amman, capitala țării considerată placa turnantă a Orientului Mijlociu, a relațiilor lumii arabe cu Europa, cu Asia și așa mai departe.

La Amman vom vedea Teatrul Roman, Templul lui Hercule, Teatrul Odeon, Fântâna Nimfelor, Cetatea Jebel al-Qala’a și Biserica Bizantină.

Avem în vedere, negreșit, Jerash, cel mai bine conservat oraș roman din lume și la Castelul Musulman de la Ajloun.

Următoarele ținte sunt:

Madaba, important centru al culturilor bizantine și musulmane, locul unde a fost descoperit mozaicul hartă a lumii bizantine, cu ajutorul căruia s-au descoperit multe locuri importante ale antichității, printre care și locul unde a fost botezat Isus Cristos.

Muntele Nebo de unde, se spune în Biblie, Moise a văzut Pământul Făgăduinței. Nebulozitatea este un fenomen frecvent aici și se pare că Moise a avut parte de un miracol al divinității pentru a vedea a-l vedea. Să sperăm că divinitatea ne va limpezi și nouă atmosfera.

Bethany, locul unde Isus Cristos a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul cu apă din Iordan.

Vom poposi apoi la Marea Moartă, marea interioară, nelegată de Oceanul Planetar și al cărei luciu de apă se află la 427 m sub nivelul acestuia. Marea Moartă are una dintre cele mai ridicate salinități iar sărurile ei potasice o recomandă pentru tratarea sau ameliorarea bolilor de piele, mai ales a psoriazisului.

După experiența de neuitat de la Marea Moartă pornim spre al - Karak unde vom vedea una dintre cele mai mari fortărețe construite de cruciați în Levant. De aici vom porni spre Petra. Vom vizita Mica Petra și apoi Petra, orașul săpat în piatră de misterioșii nabateeni. Poate vom avea noroc și vom prinde frumosul spectacol ”Petra by Night”, o experiență de neuitat.

Următorul popas va fi acasă la beduini, în deșertul Wadi Rum. Vom dormi la beduini, vom cina și vom sta cu ei la povești în jurul focului.

Pentru că este nevoie și de relaxare, de pe Marte vom coborâ pe Pământ, la Tala Bay, pentru a ne relaxa în frumoasa stațiune iordaniană de la Marea Roșie unde ne vom bucura de plajă și ape limpezi.

 

AlLTE DETALII

  • Tarifele sunt calculate pentru grup de minim 31 de persoane;
  • Pentru grup între 26-30 de persoane – supliment 30 EUR/persoană;
  • Pentru grup intre 20 si 25 de persoane – supliment 60 EUR/persoană;
  • Pentru grup intre 15 si 19 de persoane – supliment 90 EUR/persoană
  • Sub 15 de persoane se anulează excursia;

La înscriere locurile rămân la dispoziția solicitantului, fără să achite avans:

  • 3 zile, pentru înscrieri până la 30 septembrie
  • 2 zile pentru înscrieri intre 01 și 15 octombrie
  • 1 zi pentru inscrieri între 16 și 22 octombrie
  • 3 ore pentru înscrieri după 22 octombrie

 

Suplimente:
  • Supliment cazare în regim single 295 EUR/persoană)
  • Copil 0-5,99 ani care împarte camera cu 2 adulti plătitori, fără pat suplimentar – 260 EUR
  • Copil 6-11,99 ani care împart camera cu 2 adulți plătitori, în pat suplimentar – 595 EUR

Ziua 1

Pe 7 noiembrie ne vedem la aeroportul Otopeni, la ora 13:00 pentru check in la zborul Ryanair FR 3866, cu decolarea programata la ora 16:05.

La 18:55 aterizăm pe aeroportul Queen Alia din Amman de unde vom fi preluați de reprezentantul agenției partenere și vom fi transferați la SULAF Luxury de 4* (sau similar). Ne vom caza și vom lua cina. Apoi program de voie.

Ziua 2

După micul dejun, grupul va porni cu Adel în explorarea capitalei Regatului Hașemit al Iordaniei. Ziua va începe cu o surpriză. Apoi se vor vizita Citedela, Cetatea Jebel al-Qala'a Teatrul Roman, Fântâna Nimfelor, Biserica Bizantină dar Adel vă va duce și pe câteva străduțe din orașul vechi unde veți intra un pic în atmosfera de bazar oriental. Seara ne întoarcem la hotel pentru cină și înnoptare.

Ziua 3

Ziua începe cu micul dejun iar apoi se pleacă la Ajloun unde vom vizita castelul lui Al-Rabid ce datează din secolul XII și apoi la Jerash, cel mai bine conservat oraș roman din lume. Ne întoarcem la Amman să vizităm ce ne-a mai rămas din ce n-am reușit ieri. Traseul are aproximativ 140 de km. 

Cină și înnoptare la hotel.

Traseul are aproximativ 140 de km.

Ziua 4

După micul dejun luăm bagajele și pornim să vizităm Madaba, Muntele Nebo, Bethany, locul unde a fost botezat Isus Cristos și apoi ne vom relaxa la Marea Moartă. Cazare și cină la Holiday Inn Resort Dead Sea 4*(sau similar).

Vom parcurge cca 100 km.

Ziua 5

După micul dejun, plecăm cu bagajele către al-Karak unde vom vizita castelul cruciaților. Aici vom afla poveștile petrecute sub boltele de piatră dar și o poveste recent petrecută aici. Pornim apoi spre Petra, platoul de filmare al filmului Indiana Jones, un miracol al naturii și civilizației. Cină și cazare la Hotelul Sella 4*. Dacă șansa ne va surâde, vom putea vedea spectacolul ”Petra by Night”.

Vom parcurge cca 250 km.

Ziua 6

După micul dejun vizităm Mica Petra și fabuloasa Petra. Pregătiți-vă, vom parcurge la pas destui kilometri! După prânz plecam spreunul dintre cele mai misterioase locuri ale planetei, deșertul Wadi Rum. Sperăm ca vremea să ne permită să asistăm la spectacolul deșertului la apus de Soare.

La Wadi Rum vom încerca să trăim pentru câteva ore ca beduinii și vom avea cazare în corturile de 4* de la Sultana Camp, specifice beduinilor.

Aici ne vom delecta cu o cină tradițională, gătită de beduini în zarb. Mai mult nu spun pentru că trebuie să mai avem surprize. Vom parcurge cca 140 km.

Ziua 7

După micul dejun avem maxim 3 ore de jeep safari în deșert și, sper eu, vom vedea tot ce e de văzut în bucățica aceasta căzută de pe Marte. Apoi plecăm spre Tala Bay, stațiunea iordaniană de la Marea Roșie. Traseul are aproximativ 80 km. Cazare și cină la Hotel Grand Swiss 5*.

Ziua 8

Începem ultima zi a incursiunii noastre în Levant cu micul dejun. Apoi, cine mai vrea, face o baie în Marea Roșie și ne pregătim de check out. La ora 11:00, cel mai târziu, pornim spre Aeroportul Queen Alia. Vom avea de parcurs 305 km. Decolarea este programată la ora 19:20.

Locuri:
32
Date de plecare:
2021-11-07; 2021-09-08; 2021-10-31
Tarif de la

899 EUR

IORDANIA – cu Adel Mahadin


Detalii rezervare

Pret total
1798 EUR


Servicii incluse

Transport cu avionul București - Amman - București
Transfer aeroport - hotel - aeroport
Transport cu autocar clasificat, cu AC și internet Wi Fi pe toată durata circuitului
Cel mai bun ghid autorizat, vorbitor de limba română, Adel Mahadin
Intrările la obiectivele turistice din program
6 nopți cazare la hoteluri de 4 și 5 stele, cu demipensiune
1 noapte cazare în tabără de beduini, în corturi cu comfort de 4 stele
Taxe de aeroport
1 bagaj de cală de max. 20 kg de persoană

Servicii neincluse

Alte mese decât cele prevăzute în ofertă
Băuturile alcoolice și nealcoolice
Alte cheltuieli personale
Check out întârziat la Tala Bay, cca 25 EUR de pers.
Asigurare storno și de sănătate și risc COVID-19
Excursia la Jerash și Ajloun : 60.00 EUR
Excursia la Bethany, locul botezului : 45.00 EUR
Jeep Safari 3 ore în Deșertul Wadi Rum : 20.00 EUR
Petra by Night : 50.00 EUR

Politica de anulare