Istanbul și perlele Turciei

de la 329.00 EUR / persoana

Locuri disponibile: 26

Turcia rămâne une dintre cele mai atractive destinații de vacanță pentru români.

De altfel, Turcia este destinația care are câte ceva pentru toate gusturile și pentru toate dorințele.

Acest circuit este unul dintre cele mai apreciate și căutate circuite ce vizează Asia Mică și urmele tuturor civilizațiilor care au trecut pe aici.

În afară de orașul ce leagă două continente, Istanbul, vor fi vizitate celebra cetate evocat[ de Homer, Troia, Efes, Pergamon, Pamukale cu cetatea Hierapolis și Antalya.

Pentru a câștiga timp prețios, zborurile sunt București - Istanbul și Antalya - București

Plecări: în fiecare vineri, începând cu 10 martie.

Tarife (cu taxe de aeroport incluse), exprimate în EUR/persoană (loc în cameră dublă)/sejur:

 • 10.03.2023 - 329 EUR
 • 17.03.2023 - 349 EUR
 • 24.03.2023 - 379 EUR
 • 31.03.2023 - 399 EUR
 • 07.04.2023 - 399 EUR
 • 14.04.2023 - 399 EUR
 • 21.04.2023 - 399 EUR
 • 28.04.2023 - 449 EUR
 • 05.05.2023 - 449 EUR
 • 12.05.2023 - 449 EUR
 • 19.05.2023 - 449 EUR
 • 26.05.2023 - 449 EUR
 • 02.06.2023 - 474 EUR
 • 09.06.2023 - 474 EUR
 • 16.06.2023 - 474 EUR
 • 23.06.2023 - 474 EUR

Pachetele includ 7 nopți de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3, 4 și 5 stele după cum urmează: două nopți la Istanbul, o noapte în zona Ayvalik, o noapte în zona Kusadasi, o noapte la Pamukkale și două nopți în Antalya.

Conditii de plata:
-La înscriere se achită un avans minim de 25% din valoarea totală a pachetului, nerambursabil in caz de anulare
-Diferența se achită cu cel puțin 45 de zile înainte de data începerii excursiei
Conditii de anulare:
-25% penalizare pentru anularea cu mai mult de 45 de zile înainte de plecare
-35% penalizare pentru anularea cu 44 - 27 de zile înainte de plecare
-60% penalizare pentru anularea cu 26-15 zile înainte de plecare
-75% penalizare pentru anularea cu 14-10 zile înainte de plecare
-100% penalizare pentru anularea cu 0 - 9 zile înainte de plecare sau neprezentare

Ziua 1

Ziua 1: Sosire la Istanbul

Veți fi întâmpinați la aeroport de către ghidul dumneavoastră, care vă va conduce apoi la hotel, unde veți avea parte de o primire călduroasă și de băuturi răcoritoare. Veți înnopta în Istanbul.

Ziua 2

Ziua 2: Istanbul

După micul-dejun , veți vizita fostul hipodrom , cândva locul de întâlnire al oamenilor, unde se puteau admira cele 3 monumente onorifice ale vechii lumi antice. Apoi se va vizita Moscheea Albastră, cel mai important loc sfânt al Islamului. Programul va continua cu Palatul Topkapi, situat pe vârful Seraglio, unul dintre cele 7 dealuri ale Istanbulului, aflat între golful Cornul de Aur, Bosfor și Marea Marmara. De secole, aici a fost reședința oficială a sultanilor, o imagine reprezentativă a bogățiilor impresionante ale dinastiei Otomane. Bazarul Egiptean, cunoscut și ca Bazarul Condimentelor care este situat în partea de nord a orașului și este plin de culori și parfumuri orientale este următoarea țintă. Înnoptare în Istanbul, la același hotel.

Ziua 3

Ziua 3: Plimbare cu vaporașul pe Bosfor și Troia

După micul dejun la hotel, veți porni într-o călătorie fascinantă cu vaporașul pe Bosfor (excursie opțională – 30 €/persoană). Distanța dintre cele 2 maluri care separă Europa de Asia sunt dominate de o comuniune armonioasă între prezent și trecut, de o frumusețe extraordinară. Pe durata croazierei, veți descoperi multe fațade pitorești, fortărețe și palate. Vom continua către Canakkale până la celebra locație din “Iliada-Troia” a lui Homer. Vom vizita locuri încărcate de mister și istorie, locul unde a luat naștere RăzboiulTroian și legendarii eroi din “Iliada” și „Odiseea”. Troia a fost cunoscută ca fiind o locație încărcată de mituri fictive, până când germanul Heinrich Schliemann, în sec. 19, a început o serie de excavări arheologice în această zonă. Astfel, în zilele noastre putem vedea zidurile vechii cetăți alături de turnurile, templele și sanctuarele care au fost ascunse de ochii lumii timp de mai multe secole. Ne vom îndrepta către Ayvalik unde vom și înnopta.

Ziua 4

Ziua 4: Pergamum și Kusadasi

După micul dejun de-a lungul coastei Aegeei către cetatea grecească Pergamum. Vom vedea, printre altele, cel mai abrupt teatru din Antichitate, Altarul lui Zeus, templele și rămășițe ale faimoasei biblioteci din Pergamum. Aceasta a fost cea mai mare la timpul ei, alături de cea din Alexandria. Este de asemenea locul unde a fost inventat pergamentul. Vom merge în zona stațiunii Kusadasi unde vom și înnopta.

Ziua 5

Ziua 5: Efes și Pamukkale

Astăzi vom vizita Efes, unul dintre cele mai mari sit-uri arheologice din lume. Starea de conservare a vechiului oraș este foarte bună. Istoria locului așteaptă să fie explorată de către dvs: piața veche (agora), templul lui Domițian sau altare dedicate nimfelor, izvoare termale, teatrul spațios (printre cele mai mari teatre, cu o capacitate de 25.000 locuri), aleea de marmură Arcadia și Biblioteca lui Celsus. Mai apoi, călătorim prin magnifica vale Maander către Pamukkale, numit și „Castelul de Bumbac”. Terasele albe-ca-zăpada au fost create prin depunerea în timp a sedimentelor izvoarelor termale. Acestui spectacol fascinant al naturii i-a fost atribuită o sursă de puteri tămăduitoare încă din vechile timpuri . Veți avea posibilitatea de a face o baie termală la hotel . Vom înnopta în Pamukkale.

Ziua 6

Ziua 6: Hierapolis și pornim spre Antalya

După micul dejun se va vizita magnificul oraș Hierapolis care își are originile de pe vremea Imperiului Roman și se regăsește în partea superioară a teraselor de “bumbac”. Printre obiective putem enumera Templul lui Apollo, care datează din secolul 3 î.Hr. Somptuosul Teatru Roman vă va surprinde cu siguranță. Excursia continuă prin peisajul splendid al Munților Taurus spre Antalya. Este inclusă și o vizită la o țesătorie unde veți cunoaște întregul proces de fabricație al covoarelor (începând cu producerea materialelor prime: bumbac, mătase și lână, până la țeserea produsului finit). Vor urma două nopți în Antalya.

Ziua 7

Ziua 7: Antalya

Astăzi veți vizita Antalya, unul dintre cele mai frumoase orașe de pe Riviera Turcească. Protejat de peisajul montan magnific al Munților Taurus, aici prosperă o vegetație bogată. Unul din obiectivele turistice spectaculoase din Antalya este și Cascada Karpuzkaldiran cea mai mare din zonă, cu o înălțime de 25 de metri  față de nivelul Mării Mediterane. În timpul plimbării în jurul orașului vi se ofera șansa de a face cumpărături, în special bijuterii și articole din piele.

Ziua 8

Ziua 8: La revedere Antalya, pornim spre casă

După micul dejun, vom pleca spre aeroport pentru zborul spre casă.

La revedere Turcia!


Istanbul și perlele Turciei


Detalii rezervare

Pret total
658 EUR
Servicii incluse

Zbor București - Istanbul
Zbor Antalya - București
Taxe de aeroport
Bagaj de cabină și bagaj de cală
Transfer aeroport - hotel - aeroport
Transport cu autocar clasificat pe durata circuitului
Ghid vorbitor de limba română

Servicii neincluse

Pachet special cu cină tip bufet sau a la carte pentru 7 seri și bilete de intrare cu ghid la excursiile menționate în program - optional - 149.00 EUR
Asigurare medicală, de bagaje și storno pandemie persoane până în 69 ani - 20.00 EUR
Asigurare medicală, de bagaje și storno pandemie persoane cu vârsta de la 70 la 99 de ani ani - 25.00 EUR
Bacșiș pentru șoferi și ghizi - 0.00 EUR
Supliment cameră single - 150.00 EUR

Politica de anulare