IORDANIA – cu Adel Mahadin

de la 990.00 EUR / persoana

Locuri disponibile: 0

Edelweiss Travel, touroperator cu 18 ani de experiență, organizează un circuit de 8 zile care vă va duce la tot ce e considerat mai important de văzut în Regatul Hașemit al Iordaniei. Istoriile, poveștile și legendele locurilor pe care le vom vedea ne vor fi spuse de fermecătorul nostru ghid, vorbitor de limba română, Adel Mahadin 

CÂND?

În perioada 18 - 25 octombrie 2022

UNDE?

V-am spus, Iordania.

CE VEDEM?

Iordania, țara arabă care nu seamănă cu niciuna dintre celelalte țări din lumea arabă. O țară modernă, emancipată, prooccidentală, echidistantă cu toate orientările religioase, o țară care pune mare accent pe educația populației.

Începem cu Amman, capitala țării considerată placa turnantă a Orientului Mijlociu, a relațiilor lumii arabe cu Europa, cu Asia și așa mai departe.

La Amman vom vedea Teatrul Roman, Templul lui Hercule, Teatrul Odeon, Fântâna Nimfelor, Cetatea Jebel al-Qala’a și Biserica Bizantină.

Avem o excursie opțională la Jerash, cel mai bine conservat oraș roman din lume și la Castelul Musulman de la Ajloun.

Următoarele ținte sunt:

Madaba, important centru al culturilor bizantine și musulmane, locul unde a fost descoperit mozaicul hartă a lumii bizantine, cu ajutorul căruia s-au descoperit multe locuri importante ale antichității, printre care și locul unde a fost botezat Isus Cristos.

Muntele Nebo de unde, se spune în Biblie, Moise a văzut Pământul Făgăduinței. Nebulozitatea este un fenomen frecvent aici și se pare că Moise a avut parte de un miracol al divinității pentru a vedea a-l vedea. Să sperăm că divinitatea ne va limpezi și nouă atmosfera.

Bethany, locul unde Isus Cristos a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul cu apă din Iordan, va putea fi văzut de cei care aleg această excursie opțională.

După experiența de neuitat de la Marea Moartă pornim spre al - Karak unde vom vedea una dintre cele mai mari fortărețe construite de cruciați în Levant. De aici vom porni spre Petra. Vom vizita Mica Petra și apoi Petra, orașul săpat în piatră de misterioșii nabateeni.

Următorul popas va fi acasă la beduini, în deșertul Wadi Rum. Vom dormi la beduini, vom cina și vom sta cu ei la povești în jurul focului.

Pentru că este nevoie și de relaxare, de pe Marte vom coborâ pe Pământ, la Aqaba, pentru a ne relaxa pe frumoasele plaje ale orașului iordanian de la Marea Roșie unde ne vom bucura de nisip fin și ape limpezi.

Vom poposi apoi la Marea Moartă, marea interioară, nelegată de Oceanul Planetar și al cărei luciu de apă se află la 427 m sub nivelul acestuia. Marea Moartă are una dintre cele mai ridicate salinități iar sărurile ei potasice o recomandă pentru tratarea sau ameliorarea bolilor de piele, mai ales a psoriazisului.

AlLTE DETALII

  • Tarifele sunt calculate pentru grup de minim 34 de persoane;
  • Pentru grup între 26-30 de persoane – supliment 10 EUR/persoană;
  • Pentru grup intre 20 si 25 de persoane – supliment 40 EUR/persoană;
  • Pentru grup intre 15 si 19 de persoane – supliment 80 EUR/persoană
  • Sub 15 de persoane se anulează excursia;

La înscriere locurile rămân la dispoziția solicitantului, fără să achite avans:

  • 3 zile, pentru înscrieri până la 10 august
  • 2 zile pentru înscrieri intre 11 august și 10 septembrie
  • 1 zi pentru inscrieri între 11 și 30 septembrie
  • 3 ore pentru înscrieri după 01 octombrie
Suplimente:
  • Supliment cazare în regim single 260 EUR/persoană)
  • Copil 0-5,99 ani care împarte camera cu 2 adulti plătitori, fără pat suplimentar – 260 EUR
  • Copil 6-11,99 ani care împart camera cu 2 adulți plătitori, în pat suplimentar – 595 EUR

Ziua 1

Ziua 1 – 18.10.2022

La ora 12:30 ne întâlnim la aeroportul Henri Coanda, terminalul Plecări, pentru check in și formalitățile de trecerea frontierei. Ne vom îmbarca în zborul Ryanair FR 5101 cu decolarea programată la ora 15:35.

Aterizarea la Amman este programată la ora 18:20, ora locală. Aici vom fi așteptați de reprezentantul partenerului nostru care ne va acorda asistență pentru formalitățile de intrare în Regatul Hașemit al Iordaniei. La ieșirea din aeroport ne va aștepta carismaticul Adel Mahadin, ghidul nostru pe durata acestui circuit. Vom avea transferul la hotelul. La Casa Hotel de 4 stele din Amman (sau similare). După cazare vom lua cina la hotel.

Ziua 2

Ziua 2 – 19.10.2022

Vom începe ziua cu micul dejun la hotel. Urmează program de voie în Amman sau excursia opțională la Castelul din Ajloun, una dintre puținele fortificații construite de musulmani pentru a se apăra împotriva incursiunilor cruciaților dar și pentru a proteja drumul comercial dintre Damasc și Egipt. Următorul obiectiv al acestei excursii este Jerash, considerat de mulți specialiști cel mai bine conservat oraș roman din lume. Ne întoarcem la Amman pentru cină și înnoptare la același hotel. Vom parcurge cca 120 km.

Ziua 3

Ziua 3 – 20.10.2022

După micul dejun, vom avea șansa să vizităm atât Ammanul modern, acum centrul economic, politic și cultural al Iordaniei, cât și vechea Cetate de deasupra orașului, care include Templul lui Hercule și palate istorice. Ne vom bucura de vederi panoramice minunate asupra capitalei Iordaniei. După aceea plecăm spre Madaba, locul unde a fost descoperit mozaicul hartă al lumii bizantine, considerat una dintre cele mai importante descoperiri arheologice. Continuăm spre Muntele Nebo unde ne vom bucura de o panoramă deosebită. Istoricii spun că de aici a văzut Moise Pământul Făgăduinței. Vom avea un scurt popas pentru a vizita Castelul Cruciaților de la Kerak. Plecăm, apoi, spre Petra, unde vom ajunge pe seară. Ne vom caza la Hotelul EDOM sau similar unde, vom avea și cina. Vom parcurce cca 320 km.

Ziua 4

Ziua 4 – 21.10.2022

Începem ziua cu micul dejun la hotel iar apoi ne vom minuna de frumusețea Orașului Pierdut, sau a Orașului Trandafiriu, Petra. Vom străbate canionul El Siq și vom rămâne uimiți de ”Trezorerie”, intrarea care străjuiește orașul antic Nabatean, acum una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne. Petra a fost platoul de filmare pentru unul din filmele îndrăgitei serii Indiana Jones. De la Petra pornim spre spre deșertul Wadi Rum, acel tărâm venit, parcă de pe Marte. Cu puțin noroc, ne vom putea bucara de un apus de soare care combină culorile deșertului și pe care doar în deșert îl putem vedea. Surpriza va fi cina preparată de beduini în zarb. Cerul se vede altfel din Wadi Rum. Wadi Rum a fost și el platou de filmare pentru mai multe producții dintre care aminters Lawrence al Arabiei și Marțianul. Cazarea va fi în corturi de beduini, adaptate vremurilor moderne (cu baie proprie, aer condiționat). Vom parcurge cca 125 km

Ziua 5

Ziua 5 – 22.10.2022

După micul dejun, ne vom bucura de aventură în lumea mirifică a deșertului într-un jeep safari, timp de 2 ore. Vom admira cele mai semnificative locuri și monumente naturale ale acestui loc unic pe planetă. După Wadi Rum urmează relaxarea la Marea Roșie. Vom porni, deci, spre Aqaba. Aici ne vom caza la hotel City Tower sau similar și seara vom lua cina. Avem de parcurs cca 70 km.

Ziua 6

Ziua 6 – 23.10.2022

Luăm micul dejun la hotel și apoi avem zi liberă la Aqaba, pentru agrement și relaxare pe plajele Mării Roșii. Amatorii de snorkeling  pot opta pentru o croaziera pe Marea Roșie. Croaziera include prînzul servit pe navă. Frumoasa stațiune iordaniană de la Marea Roșie are o mulțime de alte atracții în afară de faptul că este un refugiu încântător pentru plajă, este un loc ideal pentru shoping, datorită scutirilor de taxe. Cazare  și cină la același hotel în Aqaba.

Ziua 7

Ziua 7 – 24.10.2022

După micul dejun, mergem în cel mai jos punct de pe pământ, Marea Moartă. Astăzi avem șansa să vedem locul unde a fost creștinat primul om de pe Pământ, Domnul Iisus Hristos. Excursia este opțională și costă doar 35 EUR/persoană. Restul zilei îl petrecem ziua plutind și relaxându-ne la Marea Moartă la hotelul Dead Sea Resort. Avem de parcurs cca 350 km.

Ziua 8

După micul dejun ne luăm bagajele și,în jurul orei 11, vom porni către aeroportul Queen Alia de unde avem programată decolarea spre București la ora 18:45


IORDANIA – cu Adel Mahadin


Detalii rezervare

Pret total
1980 EUR
Servicii incluse

Transport cu avionul București - Amman - București
Transfer aeroport - hotel - aeroport
Transport cu autocar clasificat, cu AC și internet Wi Fi pe toată durata circuitului
Cel mai bun ghid autorizat, vorbitor de limba română, Adel Mahadin
Intrările la obiectivele turistice din program
6 nopți cazare la hoteluri de 4 stele, cu demipensiune
1 noapte cazare în tabără de beduini, în corturi cu comfort de 4 stele
Taxe de aeroport

Servicii neincluse

Alte mese decât cele prevăzute în ofertă - 0.00 EUR
Băuturile alcoolice și nealcoolice - 0.00 EUR
Alte cheltuieli personale - 0.00 EUR
Asigurare storno și de sănătate și risc COVID-19 - 0.00 EUR
Excursia la Jerash și Ajloun - 60.00 EUR
Plimbare cu cămila prin Deșertul Wadi Rum - 25.00 EUR
Croazieră pe Marea Roșie cu prânz și snorkeling - 55.00 EUR
Bagaj suplimentar de cabina, max 10 kg - 21.00 EUR
Bagaj de cala de max 20 kg - 34.00 EUR
Excursie la Bethany, locul botezului - 35.00 EUR

Politica de anulare