Transilvania de est si Moldova de vest

de la 515.00 RON / persoana

Locuri disponibile: 20

România are multe locuri frumoase, create de natură sau de mâna omului. Multe din operele civilizației umane, pe vremea comuniștilor, au fost folosite în alte scopuri decât pentru a fi vizitate. Acu, din ce în ce mai multe intră în circuitul turistic.

Acest circuit, organizat cu prietenii noștri de la Hello Holidays, vom vedea, în estul Transilvaniei Castelul Kalnoky și Cetatea Miko. Dar nu numai, lista obiectivelor vizate cuprinde și Cheile Bicazului, Lacul Sfânta Ana, Lacul Roșu, Salina Praid, Cetatea Neamțului, mănăstirile Văratec și Agapia. Vă va duce chiar și în locul unde este cea mai frumoasă poveste a copilăriei, scrisă de Ion Creangă, la Humuleștiul său drag.

Plecarea este pe 02.09.2022, la ora 06:00, din Bucuresti, de la Academia Militară (Universitatea de Apărare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor).

Tariful include:

  • Transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru transport turistic
  • 2 nopți cazare cu mic dejun in hoteluri de 3* (ca exceptie 2*) și ghid insotitor
  • Deplasare pt. vizite la: Cast. Kalnoky Miclosoara, Bis. Fortificata Darjiu, Castelul Miko, Miercurea Ciuc, Salina Praid, Sovata, Lacul Rosu, Cheile Bicazului, Piatra Neamt, Manastirile Varatec si Agapia, Humulesti, Cetatea Neamtului

Tariful nu include:

  • Asigurare storno
  • Excursiile opționale
  • Intrări la obiective (inclusiv pentru opționale) și ghizii locali
  • Locuri preferențiale în autocar (primele 3 banchete)
  • Taxa de oraș la fiecare cazare (se achită cash de turiști)
  • Bacșiș pentru ghid și șofer (recomandat 5 Lei/zi/persoană)

Ziua 1

Ziua 1

BUCURESTI - Castelele KALNOKY si MIKO - Biserica DARJIU - Lacul SF. ANA - Miercurea CIUC (cca. 360 +110 km)

Plecare din Bucuresti la ora 6.00 dimineata, de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor) spre castelul Kalnoky, construit la inceput de secol XVI drept conac de vanatoare ce imbina in mod armonios arhitectura renascentista cu extinderile si reamenajarile ulterioare in stil baroc si neoclasic. Urmeaza Darjiu, singura Biserica fortificata secuiasca protejata UNESCO, construita in stil romanic in sec. al XIV-lea, cu extinderi gotice si cu fortificatii de secol XVI. Sunt prevazute spatii de depozitare folosite si astazi de locuitorii satului, cum ar fi camere de provizii, de cereale si renumita slanina care are rezervat unul din turnuri. Continuam deplasarea spre Miercurea Ciuc, unde vizitam Castelul Miko (sec. XVII, in stilul renasterii tarzii) cel mai important si mai vechi monument istoric din oras. Castelul gazduieste Muzeul Secuiesc al Ciucului (fondat in 1930). Dupa ce ne cazam la o pensiune din Miercurea Ciuc, timp liber sau optional (75 lei) excursie la Lacul Sfanta Ana, singurul lac vulcanic din Romania, situat la cca. 950 m altitudine langa Baile Tusnad, renumita statiune balneara unde ne vom bucura de timp liber. Seara intoarcere pentru cazare la Miercurea Ciuc.

Ziua 2

Ziua 2

Salina PRAID - SOVATA  - Lacul ROSU - Cheile BICAZULUI - Piatra NEAMT (cca. 245 km)

Mic dejun. Dimineata vizitam Salina Praid, cu cel mai mare depozit de sare gema din tara, exploatat la suprafata inca din vremea romanilor. Ne relaxam, apoi, in statiunea balneara Sovata, renumita pentru tratarea diferitelor afectiuni si pentru cel mai mare lac heliotermal din tara, lacul Ursu, unde vara, acumularile de caldura solara pot duce la temperaturi ale apei lacului de pana la  40 -60 de grade Celsius. Continuam traseul si parcurgem zone deosebit de pitoresti prin Defileul Muresului spre Lacul Rosu, cel mai “tanar” lac natural din Romania (format in 1837 prin surparea unei parti a Muntelui Ghilcos, care a blocat cursul natural al raului) si Cheile Bicazului, locul unde Moldova “se intalneste” cu Transilvania, un loc unic care impresioneaza prin peretii verticali cu inaltimi “apasatoare”, cascade si pesteri ascunse. Seara, dupa ce ne cazam in zona Piatra Neamt, iesim pentru o placuta plimbare in centrul orasului.

Ziua 3

Ziua 3

VARATEC - AGAPIA - HUMULESTI - Cetatea NEAMTULUI - BUCURESTI (cca. 475 km)

Mic dejun. Dimineata vizitam doua monumente istorice: Manastirea Varatec, a carei Biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost construita din piatra de rau si caramida in sec. al XVIII-lea si Manastirea Agapia, din sec. al XVII-lea, care pastreaza valoroase fresce realizate de Nicolae Grigorescu. Ne indreptam apoi spre locul nasterii celebrului povestitor Ion Creanga, Humulesti, unde vizitam Casa Memoriala a marelui scriitor. Urmeaza Cetatea Neamt (construita in sec. XIV de Petru I si extinsa de Stefan cel Mare), una din cele mai impresionante cetati din Romania, care a facut parte din sistemul de fortificatii al Moldovei medievale, fiind distrusa de Mihai Racovita. Restaurata recent, cetatea reprezinta o adevarata bijuterie arhitectonica a Moldovei. Continuam traseul spre Bucuresti si ajungem la Academia Militara in jurul orei 23.00, in functie de trafic si conditiile meteo.

 


Transilvania de est si Moldova de vest


Detalii rezervare

Pret total
1030 RON
Servicii incluse

Transport cu autocar clasificat, cu instalatie de climatizare
Doua nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3 sau 2 stele
Deplasarea la obiectivele turistice din program

Servicii neincluse

Asigurare storno - 0.00 EUR
Excursii optionale - 0.00 EUR
Taxa de intrare la obiectivele turistice - 0.00 EUR
Alegerea locurilor in autocar - 0.00 EUR

Politica de anulare